Gladiatus

A Gameforge játékai egyértelműen az online böngésző alapú játékai a legjobbak, azonban van közöttük kevésbé sikerült darab is. Nos, a Gladiatus talán pont ezek közé tartozik.

A Gladiatusban visszautazhatunk az időben a római kori cirkuszi játékokig, ahol is egy gladiátor bőrébe bújva küzhetünk az arénában hasonló gladiátorokkal és veszélyes vadállatokkal. Ez egy fajta izgalmat okozhat a játék során természetesen, de nem túl nagy adrenalin szint növekedéssel jár, az biztos.  Belépés után egy összefoglaló képet kapunk a karakterünkről, ahol felvehetjük a megszerzett fegyvereket, páncélokat. De az elején természetes semmink nincs egy darab kardot kivéve.Kezdésnél kapunk meghatározott mnnyiségű aranyat, melyből további felszerelést vásárolhatunk vagy edzhetjük a gladiátorunkat. A tréning kifizetése után a következő szinten már duplázódnak az edzés – és így a fejlesztés – költségei. Aranyat munkával is kereshetünk, ha az istálóban munkát vállalunk. Amikor dolgozol, akkor semmi másba nem tudsz belekezdeni. Beállíthatod a munkára szánt idődet, amely 1-8 órás intervallumban mozoghat.

Csatlakozhatsz céhekhez, melyekhet felvehetsz barátokat is a listádba.

A játék központi helyszíne az aréna, ahol bármelyik online játékost kihívhatod egy küzdelemre. Azokat a játékosokat, akikkel egy szinten vagy, ingyen hívhatod ki. 10 aranyért azonban bárkit kihívhatsz. A játéknak van egy alapküldetés rendszere, mely küldetéseket a kocsmában lehet megkapni. Ezek a küldetések nehézségük szerint vannak válogatva. Könnyű, közepes és nehéz szint van megkülönböztetve. A küldetések expedíciós pontokba kerülnek. Alapból 12 expedíciós ponttal indulunk és a könnyű küldetések 2 pontba kerülnek.  A közepes 4, a nehéz pedig 6 expedíciós pontba kerül. Fegyvereidet és páncélzatodat több helyen megvásárolhatod.

A játék speciális fizetőeszköze a rubin, mellyel meghatározott tárgyakat lehet megszerezni. Rubintot rotkán szerzel aq játékban! Valódi pénzést azért vásárolhatsz… A fejlesztőknek is élnie kell valamiből ugye… :)

Végül vannak olyan expedíciók, melyek 10-20-30 percig tart, ez alatt az idő alatt NPC-kel küzdhetsz és ez alatt az idő alatt tapasztalatot és aranyat szerezhetsz. Természetesen több más összetevője is vana  játéknak, de talán ennyi alapján el tudod képzelni, hogy miről szól a  játék.

A játék eleinte szórakoztató volt, azonban később unalomba fulladt. A monoton ismétlések miatt. Nincs egyértelmű célja, hacsak nem a dicsőség… Mindenesetre a gafikája a Gameforge játékokra jellemző módon szépen kidolgozott. Regisztrálj egy fiókot és próbáld ki magad is.

Check Also

Bitefight – online RPG játék

Bitefight egy ingyenes böngésző-alapú játék, amelyben a több ezer játékos ellen versenyezhetsz. Az egyetlen, ami …