Goleada

Goleada

A Goleada egy ingyenes futballmenedzser játék amely abban különbözik a hasonló böngésző alapú játékoktól, hogy mérkőzés alakulása alapján élőben reagálhatsz az eseményekre. Ebben a játékban átélheted egy igazi edző megpróbáltatásait. 🙂

Szereted a focimenedzser játékokat, a többjátékos módot, a stratégiai gondolkodást és a taktikázást?
Nem félsz versenyezni a világ minden tájáról érkező futballmenedzserekkel? Akkor ezt a játékot neked találták ki. 🙂

A Goleadában a mérkőzéseket valóban élőben, valós időben játsszák. A mérkőzés alatt az történik, amit élőben a pályán látsz. Ez azt jelenti, hogy valós időben játszhatsz, taktikát változtathatsz, cseréket hajthatsz végre, és utasításokat adhatsz ki a csapatnak és az egyes játékosoknak, mint egy igazi futballedző a kispadon. Ezért a meccsek tényleg izgalmasak és tele vannak feszültséggel!

A mérkőzést a teljes játékidő alatt a pályán lévő játékosok pozíciói és képességei alapján folyamatosan szimulálják. A játék motorja valószínűség számításokon alapul és a játék minden pillanatában összehasonlítja az egyes játékosok paramétereit. A játék tehát valós időben változik, és a játék videója ezeket a tényleges összehasonlításokat mutatja be. Bár egy játékos is sokat számíthat, ám egyedül nem tud nyerni, a csapatjáték fontosabb csak úgy, mint a valóságban.

Néhány tanács a játék kezdetéhez

 1. Válassz ki egy taktikát
  Döntsd el, hogy milyen játékrendszerben szeretnél játszani, majd keress hozzá megfelelő játékosokat a piacon. A legkiegyensúlyozottabb felállás a 5-3-2, ahol 3 belső védővel, 2 szélső védővel vagy 2 védekező középpályással, 3 középpályással és 2 csatárral játszol. Ez esetben 5 játékossal védekezel és 5-el támadhatsz.
 2. Próbáld megérteni és megtanulni a technikai jellemzőket
  Minden szerepkörnek három / négy alapvető tulajdonsága van, melyeket fejleszteni kell.
  Ez a hierarchikus sorrend:
  • Kapusok: 1. határozottság, 2. védés, 3. labdakezelés, 4. szerelés
  • Középső védők: 1. szerelés, 2. határozottság, 3. labdakezelés
  • Szélső védők: 1. szerelés, 2. határozottság, 3. passzolás
  • Középpályások: 1. passzolás, 2. határozottság, 3. cselezés, 4. szerelés
  • Szélsők: 1. cselezés, 2. passzolás, 3. határozottság
  • Csatárok: 1. lövés, 2. labdakezelés, 3. cselezés, 4. határozottság
 3. Használd a piacot
  Fokozatosan kell felépítened a kezdő tizenegyedet az alap csapatod játékosainak lecserélésével. Válassz ki egy korosztályt (pl. 24/25 évesek) és csak ilyen korú játékosokat vegyél. Túl öreg játékost nem érdemes venni. Minden 18 és 28 év közötti játékos naponta kap egy edzéspontot, míg 28 éves kortól nem csak kap, de az öregedés miatt veszít is belőlük. A 30/31 év feletti játékosokat el kell adni, mert több pontot fog veszíteni, mint amennyit kap a képességeire.
  Másik tanács, hogy csak olyan játékosokat vegyél, akiknek matematikailag van esélye 28 éves korukra elérni legalább a 400TSP-t. Például, ha veszel egy 25 éves játékost, akkor az legalább 310 TSP-vel rendelkezzen, mivel minden játékos, aki a csapatodban játszik, 30TSP-t szerez szezononként. Így kijön a 400-as TSP 28 éves korára (310+30+30+30=400 TSP).
 4. Keress minél több pénzt
  Erre négyféle lehetőséged van:
  1. Szponzorok
  2. Szavazás a Goleadára
  3. Jegyeladás az ellenfél szurkolóinak
  4. Fogadás a meccsek eredményére
 5. Légy türelmes!
  Az első pár hónap nagyon nehéz lesz. Az alap csapatod borzasztó gyenge, a taktikázást valószínűleg még nem érted és sok meccset fogsz elveszíteni. De ez ne szegje a kedved, hanem inkább használd ki ezt az időt minél jobban a tanulásra. Olvasd át többször a szabályt és próbálj minél több meccset élőben követni.

Grafika - 9%
Játszhatóság - 50%
Interakció - 95%
Kihívás - 75%

57%

A Goleada nem a dizájnjával fog megragadni, de a játékélmény már annál inkább.

User Rating: No Ratings Yet !

Check Also

Trophy Manager – ingyenes foci menedzser játék

A Trophy Manager játékban egy saját online csapatot igazgatsz. Neked kell döntened a pénzügyi kérdésektől, …