Gladiatus

A Gameforge játékai egyértelműen az online böngésző alapú játékai a legjobbak, azonban van közöttük kevésbé sikerült darab is. Nos, a Gladiatus talán pont ezek közé tartozik.

A Gladiatusban visszautazhatunk az időben a római kori cirkuszi játékokig, ahol is egy gladiátor bőrébe bújva küzhetünk az arénában hasonló gladiátorokkal és veszélyes vadállatokkal. Ez egy fajta izgalmat okozhat a játék során természetesen, de nem túl nagy adrenalin szint növekedéssel jár, az biztos.  Belépés után egy összefoglaló képet kapunk a karakterünkről, ahol felvehetjük a megszerzett fegyvereket, páncélokat. De az elején természetes semmink nincs egy darab kardot kivéve.Kezdésnél kapunk meghatározott mnnyiségű aranyat, melyből további felszerelést vásárolhatunk vagy edzhetjük a gladiátorunkat. A tréning kifizetése után a következő szinten már duplázódnak az edzés – és így a fejlesztés – költségei. Aranyat munkával is kereshetünk, ha az istálóban munkát vállalunk. Amikor dolgozol, akkor semmi másba nem tudsz belekezdeni. Beállíthatod a munkára szánt idődet, amely 1-8 órás intervallumban mozoghat.

Csatlakozhatsz céhekhez, melyekhet felvehetsz barátokat is a listádba.

A játék központi helyszíne az aréna, ahol bármelyik online játékost kihívhatod egy küzdelemre. Azokat a játékosokat, akikkel egy szinten vagy, ingyen hívhatod ki. 10 aranyért azonban bárkit kihívhatsz. A játéknak van egy alapküldetés rendszere, mely küldetéseket a kocsmában lehet megkapni. Ezek a küldetések nehézségük szerint vannak válogatva. Könnyű, közepes és nehéz szint van megkülönböztetve. A küldetések expedíciós pontokba kerülnek. Alapból 12 expedíciós ponttal indulunk és a könnyű küldetések 2 pontba kerülnek.  A közepes 4, a nehéz pedig 6 expedíciós pontba kerül. Fegyvereidet és páncélzatodat több helyen megvásárolhatod.

A játék speciális fizetőeszköze a rubin, mellyel meghatározott tárgyakat lehet megszerezni. Rubintot rotkán szerzel aq játékban! Valódi pénzést azért vásárolhatsz… A fejlesztőknek is élnie kell valamiből ugye… :)

Végül vannak olyan expedíciók, melyek 10-20-30 percig tart, ez alatt az idő alatt NPC-kel küzdhetsz és ez alatt az idő alatt tapasztalatot és aranyat szerezhetsz. Természetesen több más összetevője is vana  játéknak, de talán ennyi alapján el tudod képzelni, hogy miről szól a  játék.

A játék eleinte szórakoztató volt, azonban később unalomba fulladt. A monoton ismétlések miatt. Nincs egyértelmű célja, hacsak nem a dicsőség… Mindenesetre a gafikája a Gameforge játékokra jellemző módon szépen kidolgozott. Regisztrálj egy fiókot és próbáld ki magad is.

Check Also

Battle Knight

Battle Knight

Nagyon sok böngészőalapú online játékkal találkozhatunk. Legtöbbjük monumentális világokban játszódik, ahol a játékosok fajokat, nemzeteket, …