The West – vadnyugati témájú online stratégiai játék

április 27, 2009 1 Comment »
The West – vadnyugati témájú online stratégiai játék
GD Star Rating
loading…

Napjaink egyik legnépszerűbb online játéka a The West. A játékban küldetéseket hajthatunk végre, melyek által gyorsabban fejlődik – tanul – a karakterünk. A tanulás által egyre nehezebb és nehezebb munkákat tudunk majd elvégezni, melyekkel még több pénzt és tapasztalatot gyűjthetünk.

A The West nevű online játékban az a legmegkapóbb, hogy nem csupán a harcias kedvű játékosoknak kedvez. A játék elején – a 10. szint után – a játékosok eldönthetik, hogy milyen szerepben szeretnének tovább játszani. A különböző szerepek más-más bónuszt adnak a játék folytatása során.

A választható szerepek:

  • munkás
  • kalandor
  • párbajhős
  • katona

A szerepválasztás meghatározza, hogy milyen küldetéseket kapunk a játék végéig.  A játékosok kihívhatják egymást párbajra, amely során győzelem esetén elszedik ellenfelük pénzének egy részét. Értelemszerűen a harcos karaktereknek kedvez ez a lehetőség főleg, bár egy munkás is lehet nagyon jó párbajozó. Minden azon múlik, hogyan osztja el a képességpontjait az játék során a játékos.

A játék nagyon fontos eleme a városalapítás. A játékosok kalandozásaik során dönthetnek úgy is, hogy letelepednek és várost alapítanak. Ezekbe a városokba meghívhatnak más játékosokat is. A város fejlesztése pénzbe kerül, melyet a városlakók finanszíroznak. Persze, ha mindenki csak magára gondol és a közösséggel nem foglalkozik, akkor a város nagyon lassan fog fejlődni.

A város fejlesztés során 7 féle épületet fejleszthetünk egyre magasabb szintre. A fejlesztésekkel az épületek több lehetőséget biztosítanak számunkra. Van itt fegyverkovács, vegyesbolt, szabó, hotel, temetkezési vállalkozó, városháza, bank.

A három bolttípusban különböző áruk közül vásárolhatunk. A termékek bónuszokat adnak a képességeinkhez.

A felület könnyen átlátható és praktikus szempontotk alapján kialakított. A dizájn egyszerű és szép, bár szerintem a fejlesztők egy kissé nyersre hagyták.

Hátránya, hogy a játékmenet egyenesvonalú. Bár több világban is indíthatunk karaktert, ám a küldetések csak a kasztonként változnak amitől nem biztos, hogy érdemes tovább játszani. Avárosokat egy idő után már nem lehet tovább fejleszteni. A karakterek ugyan fejlődhetnek, de a munkák napi elvégzése egy idő után monotonná válik.

A fentiektől függetlenül jelenleg az egyik legjobb, legélvezetesebb online játék, melyben nem kell egész nap a gép előtt ülnünk, ahhoz, hogy játszhassunk.

Weboldal: The West

The West – vadnyugati témájú online stratégiai játék, 9.0 out of 10 based on 17 ratings

Hasonló játékok

1 vélemény

  1. rian 2011.07.23. at 12:34 -

    Szerintem nagyon jó a játék és ez az oldal is.:)

A te véleményed is fontos

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment